top of page

טיפול בפסיכודרמה

טיפול באמצעות דרמה הינו דרך מכוונת של טיפול יצירתי, המשלב בין תהליכי דרמה, תיאטרון ופסיכותראפיה לצורך עיבוד תכנים רגשיים, לצמיחה אישית ולשיפור התפקוד במסגרות חברתיות שונות.

משולבות בטיפול זה דרכי ההבעה המילולית - קריאה, כתיבה, שירה ומשחק, והבלתי מילולית -דרמה, גוף תנועה, מוסיקה, צבע וחומר.

מפגש הדרמה הטיפולי מספק אפשרות לפעולה יצירתית באמצעות אלמנטים הרחקתיים שונים כגון: משחק תפקידים, אימפרוביזציות, בובות תיאטרון, תחפושות, צבעי פנים, מסכות, סיפורים אישיים, יצירה פלסטית, תנועה, מוסיקה, וידאו וכו'. אמצעים אלה מאפשרים התנסות במגוון רחב של "דמויות", תפקידים והתנהגויות כאמצעי להעשרה ולהרחבה של רפרטואר קיים באישיות ובמערכת הרגשית. אלה מסייעים לשינוי התפקוד היומיומי, הלימודי, והמקצועי, ולשיפור הדימוי העצמי. אמצעים אלה מאפשרים גם לשפר את הקשרים הבין-אישיים והחברתיים ומסייעים לשכלול התגובה הספונטאנית המתאימה למצבים שונים הנקרים במהלך החיים.

הדרמה היא כלי המאפשר לילדים להביע את עצמם בצורה ישירה ובלתי מילולית. 
הרגשות, ההתנסויות והחוויות מובעות בדרמה בדרך שאינה תלויה בעושר השפה וביכולת המילולית. 

לא אחת קורה שמבוגרים וילדים בפרט, מוצאים כי קל להם יותר להביע רגשות מפי דמויות דמיוניות מאשר במישרין. המצבים הנבחרים להצגה משוחקים כעין חזרה כללית על מצבים דומים המתרחשים במציאות ובכך מאפשרים "אימון" ו"תרגול" של סיטואציות והתנהגויות. השיטה מבוססת על אלתור, וספונטאניות ומפתחת את כל המשאבים האישיים: חושים, דמיון, תנועה, דיבור, רגש וחשיבה.

bottom of page